“Genç Kaşifler Keşifte” projesi Türkiye birincisi

Başvurular; Etkililik, Kapsam ve Yaygınlık, Sürdürülebilirlik, Planlama ve Yönetim, Alanında Öncü Olma, İşbirliği, Bütçenin Etkin Kullanımı ve Şeffaflık, Sivil Toplum Gelişimine Katkı, İletişim Kanallarının/Sosyal Medya’nın Etkin Kullanımı kriterlerine göre değerlendirildi.

Sivil toplum kuruluşlarının projelerini desteklemek ve ödüllendirmek düşüncesiyle hayata geçirilen organizasyonun jürisinde 9 isim yer aldı.

İş Kadını Leyla Alaton, Ressam Ahmet Güneştekin, Gazeteci-Yazar Sibel Eraslan ve GENAR Araştırma Şirketi Başkanı İhsan Aktaş jüride öne çıkan isimler oldu.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Çorum Eğitim, Kültür ve Araştırma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Özcan, “Derneğimiz, gençlerimizin milli manevi değerlerimizi hayat tarzı olarak benimsemeleri için birçok başarılı projeye imza atmış, atmaya da devam etmektedir. Biliyoruz ki sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarında samimiyet, fedakârlık ve vatan sevgisi olmazsa olmazımızdır. Ülkemiz coğrafyasında hiçbir vatan evladının rehavete kapılma, çalışmayı bırakma, ayrı durma, kişisel tasarruflarda bulunma lüksü yoktur. İslam ülkelerinde yaşanan dramların son bulması; ülkemizin diklenmeden dik durması, ümmet bilincini diri tutması ile mümkündür. Sivil toplum kuruluşları olarak bizlerin görevi de; bir olma, iri olma, diri olma noktasında elinden geleni yapmaktır.

Ak parti Genel Merkezi tarafından düzenlenen “Yılın Sivil Toplum Farkındalık Ödülleri” kapsamında derneğimizin böyle bir ödüle layık görülmesi başta ilimiz olmak üzere hepimiz için bir onur vesilesidir. Böyle anlamlı bir ödül ile çalışma aşkımız, moral ve motivasyonumuz tazelendi. Çalışmalarımıza destek olan tüm kişi ve kuruluşlara şahsım ve derneğim adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“Yılın Sivil Toplum Farkındalık Ödülleri” ödül töreni 1 Şubat 2017 Çarşamba günü Başbakan Binali Yıldırım’ın sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geleceği bir programda sahipleriyle buluşacak.